Biban în saramură

Biban în saramură

BIBAN IN SARAMURA


Ingrediente: biban, saramura la 1 pahar cu apa, 1 lingurita sare , catei de usturoi, cimbru, ulei, sare

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune pe o tabla groasa, se presara cu sare si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste sa se friga pe ambele parti. Alaturat se pregateste o cratita cu capac, cimbru, ulei, feliute de usturoi. Imediat ce pestele s-a prajit se pune in cratita si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apoi se presara cu feliute de usturoi si cimbru. Se acpopera repede si se lasa asa 15 minute. Se face saramura din apa si sare si se toarna peste peste. Este delicios. Bibanul se serveste fara piele si se mananca cu mamaliga.

Pofta buna!

Constantin Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *